Nada’dan ‘Say Bakalım’

Nada’dan ‘Say Bakalım’

Nada, ‘Oda’ ve ‘Medusa’dan sonra yayınladığı özgün çocuk şarkılarından oluşan üçüncü albümü ‘Say Bakalım’ ile karşınızda!

Nada "Say Bakalım" 

Nada’nın “Oda” ve “Medusa”dan sonra Santima Records tarafından yayınlanan üçüncü albümü “Say Bakalım”, özgün çocuk şarkılarından oluşan akustik bir albümdür. Sade, masalsı düzenlemeleri ile sözlerin öne çıktığı bu albüm; sorularla dolu, dünyayı ve kendini anlamlandırmaya çalışan çocukluğun ifadesi olmaya çalışıyor. Aynı ailede birlikte büyüyen Miray Kurtuluş ve Selen Hünerli dostluklarının ilk günlerine dönüyor, sadece çocukları değil, tüm dinleyenleri kendi çocukluklarının ölçüsüz hüznü ve neşesini hatırladıkları merak ve keşif dolu bir yolculuğa çıkarıyor. 

 

Nada

Aynı ailede doğup büyüyen Selen Hünerli ve Miray Kurtuluş için müzik, çocukken yetişkinlerin dünyasından kaçmak için sığındıkları bir oyun alanıydı. Oyunun sınırları yoktu. Bilinmeyen, görünenin ardındaki gerçeklik ve seslerin içindeki sessizlik onları büyüledi. Sanskrit’te içsel ses ve evrenin sesi, Sırpça’da umut, İspanyolca’da hiçlik anlamına gelen “Nada”yı kendilerine isim olarak seçtiler. Nada 2011 yılında ilk albümü “Oda”yı, 2014’te ikinci albümü “Medusa”yı yayınladı. 2018 yılının Kasım ayında ise çocuk şarkılarından oluşan “Say Bakalım”, Santima Records tarafından yayınladı.

 

Marga Patterson tarafından her şarkıya özel çizilen illüstrasyonların animasyonları Tan Tunçağ'a ait. Şarkıları animasyonlarıyla birlikte dinlemek/izlemek için: 

 

https://www.youtube.com/nadamuzik