Yeniden Nino Varon Şarkıları!

Yeniden Nino Varon Şarkıları!

Muhteşem Şarkıların Yaratıcısı 'Nino Varon' Şarkıları Usta Yorumculara Emanet 'Şarkı Gibi Şarkılar'

Kadim dostu gitarıyla altmış yıldan fazladır müzisyenlik yapan, 70’li yılların Türk Pop müziğini şekillendiren en önemli prodüktörü Nino Varon, 50 yıl sonra yine prodüktör kimliğiyle bir albüme imza atıyor. DMC etiketiyle yayınlanan 'Şarkı Gibi Şarkılar' albümüyle Varon, şarkılarına uygun sanatçıları bir araya getirerek, özlem duyulan “naif” duyguları, günümüzde hızlıca akıp giden ve zamanda kaybolan “insan belleğine” hatırlatmayı hedefliyor. 

 

Uzun kariyeri boyunca; Nilüfer, Tanju Okan, Füsun Önal, Modern Folk Üçlüsü, Timur Selçuk, Juanito, Nesrin Sipahi, Ajda Pekkan gibi onlarca önemli isme prodüktörlük yapan, Duman ve Bulutsuzluk Özlemi’ni keşfeden, Tanju Okan’a/Hasret, Nilüfer’e/Göreceksin Kendini gibi unutulmaz şarkı sözleri yazan, yaptığı bestelerle de listelerde hep bir numaraya yükselen Nino Varon, bu albümle geçmişten günümüze hepimizi keyifli bir müzikal yolculuğa çıkarıyor. 

 

Nilüfer, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Nil Karaibrahimgil, Ziynet Sali, Duman grubu solisti Kaan Tangöze, Bulutsuzluk Özlemi, Demet Sağıroğlu, Onur Mete, Recep Aktuğ, Ege gibi önemli isimleri dışında, uzun süredir sesinden yeni bir kayıt duymadığımız Fedon, Akrep Nalan gibi sevdiğimiz sanatçıları da bizlerle buluşturan albüm, yakın zamanda kaybettiğimiz 'kalipso kralı' Metin Ersoy'un son kaydını da içeriyor. Besteleri ile tanıdığımız Ayhan Çakar, Miya, Aşina, Murat Yenyıl gibi sürpriz isimler de albümde yer alıyor. Nino Varon da biri Demet Sağıroğlu’yla düet iki Türkçe, bir de Fransızca şarkıyla albümde kendi sesiyle karşımıza çıkıyor. 

 

Albüm kapağındaki görsel, usta bir prodüktör olması dışında aynı zamanda iyi resim de çizen Nino Varon'un kendisine ait. Büyük kısmı sanatçının hayatını sürdürdüğü Büyükada'da yazılan şarkılardan oluşan albümde, “Beyoğlu 1961”, “Dans Et Benimle”, “Bir Kadın Bu Kadar Özlenmez ki”, “Hastayım”, “Mumları Yakacağım Bu Gece” ve “Bugün İşe Gitme” ise ilk kez müzikseverlerle buluşuyor. 

 

'Şarkı Gibi Şarkılar'

CD1

Sezen Aksu - İmkânsızım

Nilüfer - Sensiz de Yaşanırmış

Onur Mete - Boşver

Nino Varon - Bir Kadın Bu Kadar Özlenmez ki

Ziynet Sali - Hasret 

Fedon - Hastayım

Aşina - Üşüyorum 

Demet Sağıroğlu & Nino Varon - Pişmanlıklarımı Yazacağım

Kaan Tangöze - Diley Diley Yar

Nino Varon - Bonsoir

 

CD2

Candan Erçetin - Söyle Söyle Sever mi

Nil Karaibrahimgil - Göreceksin Kendini

Bulutsuzluk Özlemi - Beyoğlu 1961

Metin Ersoy - Dans Et Benimle

Akrep Nalan - Bugün İşe Gitme

Recep Aktuğ - Kime Ne

Murat Yenyıl - Bir Falcı Vardı

Ayhan Çakar - Mumları Yakacağım Bu Gece

Miya - Papatya Falları

Ege - Çal Çingene