Youlovepearls’ün ilk albümü!

Youlovepearls’ün ilk albümü!

Tanıdık bir isim Selçuk Sami Cingi ve Becky Goodman’dan oluşan ‘YouLovePearls’ ilk albümüyle karşınızda!

İyi ama kimdir bu YouLovePearls?

Bir çoğumuz onu 2000’li yılların sonlarından itibaren Queen Tribute grubu ile İstanbul’da gerçekleştirdiği unutulmaz Queen tribute performansları sayesinde tanıdık. 2009’da solo albümü “Kendi Kendine”yi yayınladıktan sonra, 2011 yılında Nilüfer ile gerçekleştirdiği "Unut Gitsin" düeti ile hayran sayısını artırdı. 2012- 2016 yılları arasında Yüksek Sadakat grubunun vokalistligini de üstlenen Selçuk Sami Cingi’den bahsediyoruz. 

Amerika’ya yerleşen Cingi, müzikle olan ilişkisine hiç ara vermedi. Geçtiğimiz sene sonunda, burada tanıştığı müzisyen Becky Goodman ile çalışmalara başladı ve ikilinin ilk albümü “YouLovePearls” geçtiğimiz günlerde dijital platformlarda yayınlandı.

Albümde kimler var?

Vokallerde Cingi ve Goodman’in yer aldığı şarkılarda, gitarlar tabii ki Cingi’ye emanet. Davullarda Duman grubu ile uzun yıllar çalışan Cengiz Baysal ve The Ringo Jets’in davulcusu Lale Kardeş döktürmekte. Bas gitarda ise deneyimli caz müzisyeni Alper Yılmaz boy gösteriyor. Yıldızlar karması!

Bu kadroya, Grammy ödüllü albümlerin mastering’ini yapmış bir isim yakışır diye düşünülmüş olmalı ki; mastering’in “kitabını yazan” Bob Katz de bu görevi üstlenmiş durumda.

Albüm kapak görseli ise Esra Tonguç ve Tuğçe Kılınçlı’nın eseri.

Albümde duyduğumuz şarkılar neye benziyor?

12 tane pırlanta gibi şarkı! 

4 parcanin lead vokallerini Cingi, 7 parcanin vokallerini ise Goodman üstlenmiş durumda. Bir parça ise birlikte emprovize olarak çaldıkları akustik bir “jam” halinde karşımıza çıkıyor.

Dikkatli dinleyicilerin bir çırpıda fark edebilecekleri üzere, esasında her parçada Cingi’yi hem geri vokallerde hem de adeta Eric Clapton veya Jeff Beck gibi nakış işlercesine gitar çalarken duyabiliyoruz. Bu albüm, onun belki de en fazla gitar çalıp, müzikal birikimini ortaya koydugu albüm olabilir.

listenbeforeyoulove.com” şarkıları “sevdiğiniz filmin ya da okuduğunuz hikayenin soundtrack”i olarak tanımlıyor. Prodüktörün de Cingi olduğunu düşününce,  her parçanın neden adeta farkli bir film gibi duyulduğu da anlaşılabilir. Zira kendisi 4 yaşından beri yüzlerce plak ile büyümüş ve hayatı plak “okumak”la geçen bir müzisyen!

Notaları etiketlemeyi sevmiyoruz; ama albümde neşeli folk şarkılardan rock’n roll’a uzanan geniş bir seçki var diyebiliriz. Hatta “Midnite Kiss” gibi elektronik altyapılara sahip, dinlerken dans etmenize vesile olabilecek melodiler de mevcut. 

 

Albüme nasıl ulaşabiliriz?

YouLovePearls’ü aşağıdaki linklerden dinleyebilir, takip edebilirsiniz!

https://open.spotify.com/album/6NauKtlkIYOcKuDxXiI7QQ

https://youlovepearls.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/youlovepearls/