Fuat’tan yeni albüm!

Berlinli Rap Ustası Fuat’ın ‘Omurga’ Adlı yeni albümü tüm dijital platformlardan yayınlanıyor...

Türkçe rap’in doğduğu yer olan Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen Fuat, solo albümü ‘OMURGA’yı 1 Mart Cuma günü tüm dijital platformlardan yayınladı. Berlin SAE ve İstanbul Babajım Stüdyoları’nda kaydedilen albümde Fuat’a; Almanya’dan Gris, Taktloss; Türkiye’den Saian, Patron, Şanışer ve Peyk eşlik ediyor. 

 

‘OMURGA’nın ilk video klibi ‘Rast Gel Kazara’ adlı şarkıya çekildi. Octopus Film Yapım’ın prodüksiyonuyla çekilen klibin senaryosu ve yönetmenliği Nisan Dağ’a ait. Zorlu PSM’de 16 saatte çekilen klip, albümle beraber Fuat resmi Youtube kanalından yayımlandı. (youtube.com/fuatergintv)

 

‘OMURGA’nın altyapılarında Alman ses mühendisi Robert Robster Henke, Cemil Yurderi aka Ronald Mc Donald, Adham Farid, Mehmetcan Erdoğan, Baykan Barlas, Lucas Bucilowski, Bor Pro, İsmail Tatlıcı, Osman Güngördü, Havantepe, BeatMucit, Gurur Gelen, Allame, Fire on Black, AMP, Naci Tepedelen gibi isimlerin imzası yer alıyor. DJ Boba Fettt’in scratch’leriyle yer aldığı albümün mastering’ini ses mühendisi Gurur Gelen yaptı. Albümün tanıtım fotoğraflarını Burak Bulut Yıldırım çekti. 

 

Türkçe rap tarihinde çok önemli bir yeri olan Hassickdir 1, 2 ve 3 adlı kült serisini kısa süre önce resmi dijital platformlarından yayımlayan Fuat; kendine has şarkı sözleri ve sanatsal yaklaşımıyla hazırladığı ‘OMURGA’ albümünü hiçbir plak firmasına bağlı kalmaksızın bağımsız olarak yayınladı.  

 

Fuat kısa biyografi:

1972 Berlin doğumlu Fuat, hip hop kültürüyle 1988 yılında tanıştı. İlk rap’ini 1992 yılında İngilizce olarak yazdı. İlk solo albümü “Hassickdir”i 1995-1999 yılları arasında kaydetti. 2003 yılında dünyanın en önemli  hip hop oluşumlarından Wu-Tang’in beyni RZA’nın albümünde yer alarak Türkçe rap’i ilk kez en köklü uluslararası hip hop arenasına taşıdı. Fuat, çağdaş sanatçı Halil Altındere’nin New York Modern Sanatlar Müzesi’nde (MoMa) kalıcı eser olarak bulunan “Wonderland” video art çalışmasında yer almaktadır. 90’ların ortasından bu yana gençler ve çocuklarla rap workshop’lar yapan Fuat, şu ana dek çok sayıda gencin hip hop kültürü ile tanışmasına vesile olmuştur. 

 

Fuat uzun biyografi:

Fuat, 1972 yılında; Türkçe rapin doğum yeri olan Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya geldi. Hip hop kültürü ile 1988 yılında Şile’de break dance yapan bir arkadaşı aracılığıyla tanıştı. Anne babasını erken vefatları sonucu 16 yaşında hayatını tek başına ayaklarının üzerinde durmaya adadı. 90’lı yıllarda Almanya’da; Alman MC’lerle birlikte dönemin en önemli hip hop plak firması olan Royalbunker’in kuruluşunda yer aldı. Almanya’ya konsere gelen dünyanın en önemli hip hop sanatçılarıyla röportajlar yaptı. İlk rapini 1992 yılında İngilizce olarak yazdı. 

1995 yılında Türkçe rap’in söyleme tekniklerine ve konu içeriklerine yön vermiş olan Hassickdir sersininin ilk albümünü hazırladı. Kayıtları 1995-1999 yılları arasında tamamlanan bu albüm 1999 yılında kaset formatında yayınlandı. Berlin'de çeşitli işlerde çalışırken albüm yapmayı, konser vermeyi sürdürdü. 

 

Çocuklar ve gençlerle rap workshoplar düzenleyen ilk Türk MC olan Fuat, bu çalışmalara 1990’lı yıllarda Berlin’de başladı. 2003 yılında dünyanın en önemli hip hop oluşumlarından Wu Tang’ten RZA’nın albümünde yer aldı; Türkçe rap böylece ilk kez en köklü uluslararası hip hop arenasına taşınmış oldu. 

 

Almanya'da Royalbunker'in 2000 yılının aralık ayında piyasaya sürdüğü M.O.R. (Masters Of Rap) "NLP" adlı toplama albümde yer aldı ve çok geçmeden 2001'de Hassickdir? II albümünü yayınladı. 2002 yılında solo albümü Bonobo 1 Panzer’i çıkardı ve yine Alman MC’lerle birlikte Fettfleck adlı toplama albümde yer aldı. 2003 yılında ise Hassickdir III’ü yayınladı. 

 

2005 yılında Her Ayın Elemanı, 2009 yılında Kalbüm albümlerini çıkaran Fuat, 2007 yılında Pusat dizisinde rol aldı ve dizi için Cengiz Özkan ile birlikte düet yaptığı şarkıda türkü ile rap müziği bir araya getirdi. 

 

Uzun bir aradan sonra biriktirdiği her şeyi OMURGA albümünde anlatan Fuat, şu ana dek çok sayıda gencin hip hop kültürüyle tanışmasına vesile olmuştur. Müzik kariyeri süresince Türkiye’de ve Avrupa’nın birçok şehrinde konserler veren Fuat, son yıllarda çağdaş sanatçılarla hazırladığı şarkılarla dünyanın en önemli müze (MoMA, Guggenheim) ve festivallerinde yer aldı. İşitme engelli gençlere rap yaptırdığı ‘Eller Konuşur’ projesiyle tüm dünya basınında (CNN, BBC, Worldstar Hip Hop) haber oldu. 

 

Resmi web sitesi: www.fuatergin.com.tr 

 

facebook.com/fuaterginbatiberlin 

instagram.com/fuatergin 

twitter.com/fuat_ergin

youtube.com/fuatergintv