Cihan Mürtezaoğlu’ndan yeni albüm!

Cihan Mürtezoğlu'nun, "Deli Zaman" ismini verdiği ikinci stüdyo albümü, DokuzSekiz Müzik yapımcılığında müzik mareketlerde ve dijital platformlarda dinleyici ile buluştu.

Cihan Mürtezaoğlu, Türkiye'nin yeni dönem söz yazarı, besteci ve aranjörlerindendir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldu. Ardından Ceylan Ertem, Yasemin Mori, Pinhani, Kardeş Türküler, Mabel Matiz  gibi alternatif sahnenin önemli isimleriyle aranjör, gitarist ve besteci olarak çalıştı. 2016'da ilk albümü "Bitsin Bu Delilik"i  yayınladı. Albüm büyük beğeni topladı. Şarkıları çeşitli popüler TV dizilerinde çalındı. 2017'de Hatırla Mektupları adlı single çalışmasını yayınladı.

 

Cihan Mürtezoğlu'nun, "Deli Zaman" ismini  verdiği ikinci stüdyo albümü, DokuzSekiz Müzik yapımcılığında müzik mareketlerde ve dijital platformlarda dinleyici ile buluştu. Yine kendi söz ve müziklerinin yer aldığı 11 şarkıdan oluşan albümde, ayrıca Ferdi Tayfur'un sevilen şarkısı "Bana Sor"u yorumladı. Albüm, Cihan Mürtezaoğlu'nun naif ve nağmeli vokalinin yanı sıra, güçlü sözleriyle de öne çıkıyor.

 

Albüme adını veren "Deli Zaman" şarkısına  Kemixiz yönetmenliğinde çekilen video klipte, Cihan Mürtezaoğluna Köksal Ünal ve  İzmir Tenim hazırladıkları özel dans koreografisi ile eşlik etti.   

 

Sanatçı albümününü şöyle anlatıyor ; " Deli Zaman, en küçükten büyüğe uzanan çeşitli varyasyonlarla, gündelik yaşamlarımıza işlemiş ikili veya toplumsal ilişkileri masaya yatıran ve bunların nasıl “yapısöküm”e  uğratılabileceklerine dair sorular soran bir albüm. Albüm, içinde yer yer ilişkilere dair umut ihtiva eden; bazı bölümlerde de varoluşsal hüzün dehlizlerine dalınabilecek şarkılar barındırıyor."

 

Cihan Mürtezaoğlu yeni albümün ilk konseri ile 29 Mart Perşembe günü, Babylon Bomonti sahnesinde dinleyici ile buluşacak.