Yaşlı Amca’dan ‘Kafam Karışık’

Yaşlı Amca 2019 Yılı’nda Garaj Müzik etiketiyle yayımlanacak ikinci stüdyo albümünün habercisi “Kafam Karışık” adlı yeni şarkısını 21 Aralık’ta tüm dijital platformlarda yayımlamaya hazırlanıyor.

Sözleri Artun Özoğlu; bestesi Sarper Sonbay, Artun Özoğlu ve Hüseyin Tosun’a ait parçanın düzenlemesi ise Yaşlı Amca tarafından gerçekleştirildi.

 

“Kafam Karışık”ın ekran bölme tekniğiyle kotarılan çarpıcı video’sunu ise Ozan Tezvaran yönetti.

 

Akılda kalan nakarat melodileri ve güçlü öykülere dayalı şarkı sözleri ile dikkat çeken Yaşlı Amca bir yandan alternatif rock geleneğine bağlılığını korurken diğer yandan yeni dalganın içinde kendine yer buluyor.

 

 

Vokal ve gitarda Artun Özoğlu; lead gitar ve geri vokalde Sarper Sonbay;  basgitarda Hüseyin Tosun ve davulda  Barış Kutlu’dan oluşan alternatif rock grubu Yaşlı Amca; 2013 Yılı’nda Ankara’da kuruldu. Aynı yıl “Kurtar Beni Meyhane” adlı single çalışması ile hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaştı.

 

2015 Yılı’nda “Sabaha Kadar” isimli beş şarkılık ilk EP’sini yayımlayan grup; konserlerle geçen büyüme evresi sonrası asıl ilgiyi bir yıl sonra “Giderdi Hoşuma” ve “Ve Ben” şarkıları ile çekti.

 

“Giderdi Hoşuma” “Spotify Türkiye Viral 50” sıralamasına 18 numaradan giriş yapıp 2 numaraya kadar yükselişini sürdürdü. “Ve Ben” ise aynı listede; 3 numaradaki yerini uzun süre korudu.

 

“Giderdi Hoşuma” Türkiye'de ilk kez denenen bir teknikle çekilen video’suyla da dikkatleri üzerine toplamayı başardı ve sosyal medyada kendinden söz ettirdi. Ardından gelen “İstanbul Beyefendisi” adlı single ile sonraki yıl çıkacak ilk albümün sinyalleri veren grup ilk stüdyo albümü “Akşamüstü”yü 1 Eylül 2017 tarihinde yayımladı. 11 parçadan oluşan albümde “Kurtar Beni Meyhane” ve  “Sabaha Kadar” EP’sinden iki şarkının yeni versiyonları da yer aldı.

 

“Akşamüstü” albümü ile dijital platformlarda yeni bir çıta belirleyen grup; lise ve üniversite konserleri ve festivallerin aranan isimlerden biri haline gelmeyi başardı.

 

Yaşlı Amca; 2019 Yılı’nda Garaj Müzik etiketiyle ve müzikmentor danışmanlığında yayımlanacak ikinci stüdyo albümünün habercisi ‘Kafam Karışık’ı 21 Aralık’ta tüm dijital platformlarda yayımlamaya hazırlanıyor. Sözleri Artun Özoğlu; bestesi Artun Özoğlu, Sarper Sonbay ve Hüseyin Tosun’a ait parçanın düzenlemesi ise Yaşlı Amca tarafından gerçekleştirildi.

 

Şarkının ekran bölme tekniğiyle kotarılan çarpıcı video’sunu ise Ozan Tezvaran yönetti.

 

Akılda kalan nakarat melodileri ve güçlü öykülere dayalı şarkı sözleri ile dikkat çeken Yaşlı Amca bir yandan alternatif rock geleneğine bağlılığını korurken diğer yandan yeni dalganın içinde de kendine yer buluyor.

 

 

KAFAM KARIŞIK

 

Söz: Artun Özoğlu

Müzik: Artun Özoğlu, Sarper Sonbay, Hüseyin Tosun

Düzenleme: Yaşlı Amca

 

Ben yeniden sevemem

Ait olmadığım kadının içinden geçemem

Deneyelim istersen?

Sonu yok çünkü sonu yok

Yalnızlığın çaresi yok

Bir ricam olucak

Araşalım istersen?

Kafam karışık

Ben sizleri bilemem

Âşık olmadığım kadının içinden geçemem

Deneyelim istersen

Dertli çok dertsizi yok

Mızmızlanmanın âlemi yok

Bir ricam olucak

Alışalım istersen

 

Aman tutuşuyorum

Dert derman dinleyemem yani

Yalnızlıktan korkuyorum

Yok yavrum ben yapamam yani

Aman tutuşuyorum

Dert derman dinleyemem yani

Evlenmekten korkuyorum

Yok yavrum ben yapamam yani

 

Aslında hata bende

Hani en başında dedim ya sana

Değişirim istersen

Yalan dolan değişemem istersen

Son defa sorucam; delirelim istersen?